11 sannaista paikkaa, jonne voi matkustaa

Nimipäiväni kunniaksi etsin maailmalta Sanna-nimisiä paikkoja. Olisiko näistä matkakohteiksi?

1. Sannainen, Porvoo

Sannainen on alue Porvoossa. Olen joskus bongannut kyltin päätiellä, mutta en ole käynyt paikan päällä. Siellä näyttää olevan ainakin kokouspalveluita tarjoava kartanohotelli ja Sannaisten kartanonpuisto. Vaikuttaa potentiaaliselta vierailukohteelta!

2. Sanna, Norja

Sanna on myös saari Norjassa. Wikipedian mukaan siellä on viisi vuorenhuippua ja kolme asukasta. Viereisellä Husøyan saarella näyttää olevan joitakin palveluita.

3. Sanna, Iso-Britannia

Sanna on pieni paikka Skotlannin länsirannikolla. Sanna Bay on viehättävä hienohiekkainen ranta, joka on tunnettu turkoosista vedestään. Lähistöltä löytyy myös Sanna Point sekä saari nimeltä Canna.

4. Sanna, Intia

Intiassa on useampiakin Sanna-nimisiä paikkoja. Yksi niistä on Chhattisgarhissa sijaitseva pieni risteys, jossa on ainakin postitoimisto ja koulu. Sanna on myös suosittu intialainen ruokalaji, eräänlainen sienimäinen, höyrytetty riisikakku. Omat sannat voi höyrytellä esimerkiksi tällä reseptillä.

5. Sannat, Ranska

Sannat on pieni kunta aika lailla Ranskan keskellä. Siellä on Wikipedian mukaan noin 350 asukasta ja nähtävyyksinä kirkko sekä kaksi linnaa.

6. Sannat, Malta

Sannat, tai Ta’ Sannat, on parin tuhannen asukkaan kylä Gozon saarella Maltalla. Se on Wikipedian mukaan tunnettu korkeista kallioista, mystisistä urista, temppeleistä ja kivirakennelmista.

7. Sannai, Japani

Sannai-Maruyama on arkeologinen kohde ja museo Japanin Aomorissa. Alueelta on löydetty Jōmon-kauden varastokuoppia, maanpäällisiä varastoja sekä pitkiä taloja ajalta 3900–2200 eKr. Paikka on nimitetty Japanin erityiseksi kansallishistorialliseksi kohteeksi .

8. Sänna, Viro

Sänna on kylä eteläisessä Virossa. Sieltä löytyy muun muassa Sännan kulttuurikartano, jossa alkoholi on kielletty. Sänna Taevarada -vaellusreitille on sijoitettu aurinkokunnan malli mittakaavassa 1:1 000 000 000.

9. Sannäs, Ruotsi

Sannas on pieni ruotsalainen rannikkokylä Göteborgista pohjoiseen. Wikipedian mukaan Sannäsissä asuu 57 ihmistä ja se on tunnettu erityisesti kiviteollisuudestaan.

10. East Sanna Street, Yhdysvallat

Itäinen Sannakatu sijaitsee Phoenixissa, Arizonassa. Paratiisimaisesta ympäristöstä kertovat lähistön paikannimet Paradise Country Estates, Hidden Paradise ja Paradise Green.  Karttahaulla löytyy myös Läntinen Sannakatu samasta kaupungista.

11. Sanna Court, Australia

Sanna Court on parinsadan metrin mittainen pätkä tietä Elimbassa, Australiassa. Mahtipontisesta nimestään huolimatta se on metsän ympäröimä umpikuja, jonka varrella on pari hassua taloa.

Vehreä Sanna Court päättyy umpikujaan. Kuva: Google.

Hyvää nimipäivää 11.8. Sanna, Susanna, Sanni, Susanne, Sánná, Sunná ja Susánna!

Jaa postaus:

Jätä kommentti