7 reissuideaa MATKA2020-messuilta

Drottningholmin linna Tukholmassa. Kuva: Erich Westendarp / Pixabay
Keräsin messuesitteistä seitsemän kiinnostavaa matkatärppiä tulevia reissuja ajatellen.

Totesinkin jo Instagramin puolella, että matkamessut ovat minulle aina pieni pettymys. En osaa oikein hyödyntää niitä, vaan kierrän yleensä osastot pikaisesti ja keräilen esitteitä. Tänä vuonna päädyimme kaverini kanssa viettämään laatuaikaa Messukeskuksen Heseen.

Messujen jälkeisenä päivänä sen sijaan olin ihan innoissani, kun sain uppoutua kiinnostaviin esitteisiin ja matkakatalogeihin. Niiden parissa vierähti monta tuntia, ja keräsin itselleni seitsemän kiinnostavaa matkatärppiä tulevia reissuja ajatellen.

1. Ahvenanmaa pyöräillen

Ålandsresorin esitteessä kuvataan erilaisia valmiita pyöräilymatkapaketteja. En ole mikään pyöräilijätyyppi, mutta Ahvenanmaan rengastietä pitkin voisi olla mukavaa ajella kauniina kesäpäivänä (ainakin mielikuvissani). Reittien päivämatkat ovat kohtuullisia (20-25 km), samoin kuin hinnat. Neljän päivän matkan hinta lähtee 183 eurosta per henkilö, ja se sisältää majoituksen ja lauttaliput.

2. Tukholman museot ja nähtävyydet

Royal Djurgårdenin osastolta sain kassin täynnä museoiden esitteitä. Olen käynyt Tukholmassa tasan kaksi kertaa, ja kumpikin kerta on kulunut syömiseen ja shoppailuun. En ole ihan tajunnut, kuinka paljon nähtävää naapuripääkaupungissa on. Djurgården, Tekniska museet, Vasamuseet, Nordiska museet, Skansen, Fotografiska, Nationalmuseum, Naturhistoriska riksmuseet, Drottningholmin linna…

3. Kielikurssi Ranskassa

Matkatoimisto Pamplemoussen osastolta tarttui mukaan yleisesite Ranskan matkoista. Pamplemousse tarjoaa kaikenlaisia ihanalta kuulostavia erikoismatkoja aina linnakierroksista samppanjamatkoihin. Kiinnostavia ovat myös kielikurssit Ranskassa nuorille ja aikuisille. Ranskan alkeet oppisi varmasti tehokkaasti muutaman viikon kurssilla autenttisessa ympäristössä! Toimiston kautta saa varattua myös majoituksen.

4. Nautiskelijan Naxos

Mondo-lehden osastolla osallistuin arvontaan ja sain maksutta tammikuun numeron. Lehdessä on monia hyvä matkajuttuja (ja yllättävän paljon suomalaisia kirjailijoita), mutta herkullisimman kuvan kohteestaan maalasi Valtteri Väkevän kirjoittama ja Jussi Puikkosen kuvittama artikkeli Naxoksesta. Aurinkoinen Kreikan saari on vielä suurelle yleisölle tuntematon, ja siellä pääsee jutun mukaan nauttimaan Kreikan parhaista rannoista sekä idyllisistä vuoristokylistä.

5. Japanin kiertomatka

Japanin osastolta sain hienon Japanin matkaopas -esitteen, joka esittelee maan alue alueelta ja antaa vinkkejä liikkumiseen, majoitukseen ja syömiseen. Jos Japaniin asti joskus pääsee, olisi mahtavaa tehdä pidempi kiertomatka lentämällä ensin Fukuokaan ja matkustamalla siitä junalla Hiroshiman, Osakan, Kioton ja Nagoyan kautta Tokioon.

6. Kroatia, Montenegro ja Bosnia-Hertsegovina

Temamatkojen matkakatalogi oli yksi messujen parhaista löydöistä. Kiinnitin huomiota viikon mittaiseen Balkanin parhaat palat -kiertomatkaan, jonka lähtöhinta oli vain 1150 euroa. Nettisivuilla hinta tosin on 500 euroa kalliimpi ja matkaohjelmakin erilainen. Joka tapauksessa nämä vähän tuntemattomammat Euroopan maat kiinnostavat, vaikka en olekaan tavoitteellinen maabongari.

7. Transatlantic-risteily Barcelonasta Buenos Airesiin

Loistoristeilyt kuuluvat todennäköisesti saastuttavimpien matkustusmuotojen TOP3-listalle, mutta risteilyistä on mukavaa haaveilla kerran elämässä -kokemuksena. Ja jos lähtisi vain kerran, se voisi saman tien olla 16 päivän all inclusive -risteily Atlantin halki Barcelonasta Buenos Airesiin. Paatti pysähtyy myös Kanariansaarilla ja Rio de Janeirossa. Tämä ja monta muuta matkaa löytyivät Celebrity Cruisesin esitteestä.

Löysitkö itse reissuinspiraatiota matkamessuilta?

Liity keskusteluun

3 Kommentit

 1. Kuten totesit, iso osa risteilyistä kuuluu saastuttavimpien matkustusmuotojen TOP3-listalle, väittäisin, että jopa TOP1-listalle. Kuitenkin, esimerkiksi Etelämantereen sääntely on tarkkaa, jonka vuoksi sinne menevät risteilyt ovat monessakin mielessä eettisempiä. Sen vuoksi mekin päätimme sinne risteillä.

  Japani on aivan loistava matkakohde. Kiersimme Japania samalla, kun kävimme ystävämme häissä Osakassa. Marika on ollut myös vaihdossa Japanissa, ja reissannut maata ristiin rastiin. Jos sinne aiot lähteä, suosittelemme mielellään paikkoja! 🙂

  1. says: Sanna

   Oho! Etelämantereen risteilyitä katsoin joskus, mutta ehkä aloitan vähän pienemmästä 😀

   Ja kiitos, täytyy laittaa muistiin että Japani-tietoutta löytyy!

Kirjoita kommentti
Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *