Lanzaroten parhaat ja tylsimmät nähtävyydet – 10 vinkkiä

Vuosien varrella olen kolunnut Kanariansaariin kuuluvan Lanzaroten nähtävyyksiä moneen kertaan. Monet kivat paikat ovat ihan ilmaisia!

Parhaat paikat:

1. Papagayo-rannat

Omaleimaiset ”papukaijarannat” löytyvät saaren eteläkärjestä. Patikkareitti poukamille lähtee Sandos Papagayo Beach Resort -hotellin vierestä. Me reippailimme hotellilta kauimmaiselle rannalle eli Playa Papagayolle reilussa tunnissa. Kallioilla risteilee monia polkuja, joten reitin voi valita vapaasti. Hyvä peruskunto tulee tarpeeseen nousujen ja laskujen vuoksi. Ota mukaan mukavat kengät, hattu ja juomapullo!

Perille asti voi ajaa myös autolla, jolloin joutuu maksamaan pienen pääsymaksun. Playa Papagayolla odottaa pari pientä kahvilaa ja kaunis luonnonranta, jonka vesi on turkoosinsinistä. Matkan varrella on muitakin rantoja, ja lähimmälle eli Playa Mujeresille pääsee myöskin autolla.

2. Montaña Roja

Montaña Roja eli punainen vuori sijaitsee etelässä Playa Blancan lomakylän vieressä. Sen huipulta on hienot näköalat kylään ja merelle, ja tulivuorelle kiipeäminen on elämys sinänsä. Vuoren juurelta lähtee selkeä polku, ja ylhäällä reitti kulkee parin kilometrin verran kraaterin ympäri. Tulivuorella ei ole sen kummempia palveluita, joten ota mukaan omat eväät.

Playa Blancan keskustasta polun alkupäähän on 3-4 kilometrin matka. Jos taitat matkan taksilla, muista tarkentaa määränpääksi Montaña Roja, el camino. Näin et päädy samannimiselle asutusalueelle, kuten eräs nimeltä mainitsematon matkabloggaaja. Tarkemmat tiedot reitistä löydät Happy Hikerin sivuilta.

3. Los Hervideros

Los Hervideros eli ”kiehuvat” on mielenkiintoinen luonnonnähtävyys, jonka kaverini nimesi reissun hienoimmaksi paikaksi. Vellovat aallot lyövät rantakallioihin ja aiheuttavat komeita tyrskyjä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tämä kannattaa nähdä paikan päällä! Paikalle on rakennettu kävelyreittejä, tasanteita ja parvekkeita, joista pauhaavaa merta voi ihailla. Vieressä on runsaasti parkkitilaa, mutta palveluita ei ole.

4. Timanfayan kansallispuisto

Suomessa on tottunut siihen, että kansallispuisto tarkoittaa jylhiä metsiä ja kirkasvetisiä järviä. Lanzaroten tunnetuin nähtävyys, Timanfayan kansallispuisto, on sen sijaan tulivuoria ja laavakenttiä. Alue sai nykyisen muotonsa 1700-luvun tulivuorenpurkauksissa.

Sisäänpääsymaksu on noin kympin aikuiselta, ja vain käteinen käy. (Onneksi nimeltä mainitsemattoman bloggaajan kaverilla oli paperirahaa mukana.) Kuskilta vaaditaan hyvät hermot, sillä parkkipaikalla saattaa päästä peruuttamaan vinottain jyrkkään rinteeseen.

Pääsymaksuun sisältyy bussikierros, jolla kannattaa tietysti käydä. Bussissa pyörii nauhoitettu opastus englanniksi, espanjaksi ja saksaksi. Lisäksi alueella on lahjatavarakauppa ja ravintola El Diablo, jossa ruoka paistetaan tuliperäisen maan lämmössä. Annokset ovat varsin perustasoa, mutta harvemmin tulee syötyä tulivuoressa grillattua ruokaa.

Bonusvinkki: Jonkin matkaa Timanfayan sisäänkäynniltä etelään sijaitsee kameliparkki, jossa voi ratsastaa pienen lenkin kamelin selässä tai ihailla (valokuvata) kameleita muuten vain. Siellä on myös pieni museo. Sijainti Google Mapsissa.

5. Mirador del Rio

Mirador del Rio on saaren tunnetuimman arkkitehdin, César Manriquen, suunnittelema näköalapaikka Lanzaroten pohjoiskärjessä. Sisäänpääsymaksu on viisi euroa aikuiselta. Näköalatasanteilta on upeat näköalat merelle ja pienelle La Graciosan saarelle. Kahvila on kohtuuhintainen, ja maisemia voi ihailla myös sisällä suurista ikkunoista. Samassa yhteydessä on matkamuistomyymälä.

Jos sisäänpääsystä ei halua maksaa erikseen, lähes samat näköalat saa kun ajaa vähän matkaa viralliselta pysäköintialueelta eteenpäin.

6. Lanzaloe Park

Aloe vera -tila Lanzaloe Park sijaitsee Lanzaroten pohjoisosassa lähellä Mirador del Rio -näköalapaikkaa. Tilalla saa kävellä omaan tahtiin ja infotauluista voi lukea tarkempia tietoja aloe veran viljelystä. Lähes jokaisesta supermarketista löytyy aloe vera -tuotteita, mutta täältä tuliaiset voi ostaa suoraan paikan päältä. Valikoimassa on kaikenlaista aloe vera -teemaista aina mehusta koirien shampooseen. Jos kyseinen kasvi kiinnostaa enemmän, vanhasta pääkaupungista Teguisesta löytyy pieni aloe vera -museo.

Kuva: Lviatour – Oma teos, CC BY-SA 3.0

7. Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes eli vihreä luola on kiinnostava matkakohde, jossa kannattaa käydä ainakin kerran. Pääsymaksu on noin kympin, ja siihen sisältyy tunnin mittainen opastettu kierros tulivuorenpurkauksessa syntyneessä luolastossa. Tunneli on taiteellisesti valaistu ja taustalle on luotu äänimaailma musiikilla. Matkaa kertyy parisen kilometriä, ja jalassa kannattaa olla hyvät kengät, vaikka reitti ei olekaan erityisen vaikeakulkuinen.

Bonusvinkki: Jos aiot vierailla kolmessa tai useammassa maksullisessa nähtävyydessä, kannattaa ostaa ensimmäiseltä lippuluukulta yhdistelmälippu. Esimerkiksi Timanfaya, Cueva de los Verdes ja Mirador del Rio maksavat yhdistelmälipulla aikuiselta 23,50 euroa.

Tylsät kohteet:

8. El Golfo

El Golfo on ylistetty vihreä laguuni Lanzaroten länsirannalla, pienen kalastajakylän vieressä. Nähtävyydelle päästäkseen kävellään aidattua polkua ylös kalliolle. Sieltä näkee jännän värisen vihreän lammikon. Sitten voikin palata takaisin ja käydä haukkaamassa jotain viereisessä kahvilassa.

9. Jameos del Agua

Jameos del Agua kuuluu samaan sarjaan Cueva de los Verdesin kanssa, mutta on tylsempi. Sen erikoisuus on laavakupla, jonka maanalaisessa järvessä asustelee pikkuisia rapuja. Kympin pääsymaksu tuntuu ylihintaiselta kahdesta vesialtaasta, vaikka ne ovatkin César Manriquen käsialaa. Jameos del Aguassa järjestetään erilaisia illallisia ja konsertteja, jotka voisivat olla huomattavasti kiinnostavampi elämys.

10. Arrecife

Lanzaroten pääkaupunkia Arrecifea harvoin mainitaan nähtävyyslistoissa. Rantakatu on ihan kiva, ja 1500-luvulla rakennetussa linnakkeessa sijaitsevassa kaupunginmuseossa olisi voinut käydä. Osuimme sattumalta Charco de San Ginés -laguunille, josta sai hienoja valokuvia. Paikka paljastui myöhemmin Arrecifen vetonaulaksi. Yleisesti ottaen saaren parhaat nähtävyydet löytyvät kuitenkin muualta.

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Lanzaroten parhaat ja tylsimmät nähtävyydet – 10 vinkkiä”

  1. Mulle tulee muuten Suomen kansallispuistoista vahvasti mieleen myös suot. Se voi tietysti johtua siitä, että pidän siitä maisemasta erittäin paljon. Joka tapauksessa tuollainen karu laavamaisema on kyllä tietysti täysin poikkeava Suomen maisemiin verrattuna.

    Hauskaa, kun listasit myös kohteita, jotka olivat ehkä vähän tylsempiä. Yleensä sitä tulee listattua vain ne, jotka olivat eniten mieleen. Eivät nekään tosin tässä tapauksessa hullummilta näytä.

    Vastaa
    • Jep, piti keksiä vähän jotain uutta 😀 Varsin suosittuja nuo kolme viimeistäkin on, eli kyllä nekin kannattaa katsastaa jos on aikaa.

      Vastaa

Jätä kommentti