Matkailuvuosi 2019: Lähimatkoja ja ensimmäinen sooloreissu

Plaça de Catalunya Barcelonassa.
Reissuvuosi koostui lomamatkasta Barcelonaan sekä vierailuista sellaisiin kotimaan metropoleihin kuten Jyväskylä, Turku ja Tampere.

Olen lukenut varmaan viisikymmentä matkablogipostausta, joissa kootaan vuoden reissut yhteen. Päätin siis tehdä myös oman vuosikoosteen.

Tavallisena työssäkäyvänä talliaisena minulla on tehokasta matkustusaikaa viikon talviloma, kuukauden kesäloma sekä viikonloput. Eniten vietin laatuaikaa kotona, mutta muutama matka mahtui mukaan. Reissuvuosi 2019 koostui ensimmäisestä lomamatkasta yksin ulkomaille ja vierailuista kotimaan metropoleihin.

Parc Güellin mainoskuvista puuttuvat aina ihmismassat.

Barcelona

En löytänyt matkaseuraa, joten voitin helmikuussa pelkoni ja lähdin ensimmäistä kertaa yksin viikon reissuun. Majoituin Airbnb-kämpässä, joka oli yksin majoittuvalle hotellia halvempi vaihtoehto mutta tarjosi kuitenkin yksityisyyttä. Kämppä oli oikein mukava, paitsi että tapasin siellä valtavan kokoisen torakan (tärkeä tieto).

Kiersin kaikki kuuluisat nähtävyydet, kuten Sagrada Famílian, Parc Güellin ja La Ramblan sekä ison kasan museoita. Kävin opastetuilla kierroksilla sekä suklaatasting-retkellä. Söin melko huonosti, mutta kävin ylikansallisessa hampurilaisravintolassa vain kerran. Opin, että viisi kokonaista päivää on kaupunkiloman optimaalinen pituus ja kuudes on jo liikaa.

Tästä matkasta kerron varmasti vielä lisää myöhemmin. 😀

Grill It Marinassa oli maistuvaa ruokaa.

Turku

Suomen vanhimmassa kaupungissa kävin ennätykselliset neljä kertaa. Pari ensimmäistä visiittiä liittyivät järjestämääni 150 hengen seminaariin. Tapahtumatuotannon näkökulmasta Radisson Blu Marina Palace tarjosi tasokkaan majoituksen ja toimivat kokoustilat, vaikka esimerkiksi opasteiden kanssa oli pieniä haasteita (niitä ei ollut) ja tapahtuman jälkihoito olisi voinut olla sujuvampaa. Voisin kuitenkin majoittua hotelliin uudelleen vain sen mahtavan aamupalan takia.

Loput reissut sohvasurffailin ystävieni luona. Turun nähtävyyksien kiertäminen jäi vähemmälle, mutta kävin sentään Aboa Vetuksessa ja osuin joenrannassa pidetyille kansainvälisille markkinoille.

Hyvät eväät junamatkalle.

Mikkeli

Mikkelissä kävin niin ikään kaksi kertaa tervehtimässä ystävääni ja majoittumassa tämän sohvalla. Matkustin pitkästä aikaa Onnibussilla ja muistin miten ikävää se on. Takaisin tulin raiteita pitkin ja nautin täysin siemauksin jalkatilasta, ilmastoinnista ja tasaisesta matkanteosta.

Tulevaisuuden talossa olisi varmaan mukavaa asustella, tai sitten ei.

Espoo

En tiedä voiko Espoota laskea matkailuksi, kun käyn siellä mm. töissä. Espoossa vierailukohteitani olivat joka tapauksessa näyttelykeskus WeeGee ja modernin taiteen museo EMMA. Kesällä hyppäsimme kaverini kanssa saaristoveneeseen ja kävimme Pentalan saaristomuseossa.

Sokos Hotel Paviljongin huoneessa oli kerrankin riittävästi tyynyjä.

Jyväskylä

Heinäkuussa tein junamatkan Finncon-fantasiatapahtumaan. Kaksi päivää kuluivat suurimmaksi osaksi Jyväskylän yliopiston L-rakennuksessa, joten nähtävyydet jäivät väliin tälläkin kertaa. Olin jo testannut Scandic Jyväskylän ja Sokos Hotel Alexandran, joten törsäsin majoitukseen Solo Sokos Hotel Paviljongissa.

Huone oli todella viihtyisä ja palvelu ystävällistä, ja nautin Solo-hotellien pienestä luksuksesta. Aamiaisvalikoima oli maltillisempi kuin Turussa, mutta ruoka oli maittavaa.

Raaseporin linnan raunioista on lähinnä seinät jäljellä.

Raasepori

Kesälomalla teimme perheen kanssa puolipäiväretken Raaseporin linnanraunioille. Omin voimin reissu olisikin jäänyt tekemättä, koska perille ei oikein pääse ilman autoa. Osallistuimme opastetulle kierrokselle, jota suosittelen kyllä muillekin paikalla vieraileville. Linnan vieressä on myös kahvila-ravintola.

Tallipiha on Tampereen must-kohde.

Tampere

Tein kesäisen päiväretken Tampereelle mummini kanssa – hän oli matkustanut junalla viimeksi noin 50 vuotta sitten ja halusi testata nykyaikaisen kaukojunan. Otimme pohjaksi Visit Tampereen suositteleman päiväkierroksen, ja kiersimme Tampereen tuomiokirkon, Finlaysonin alueen, museokeskus Vapriikin ja Tallipihan suklaapuoteineen. Lopuksi menimme Moro Sky Bariin jääkahville ja ihailemaan näköalaa.

Todella omaperäinen kuvakulma Porvooseen.

Porvoo

Porvoo oli myös kiva kohde kesäiselle päiväreissulle. Vanha Porvoon keskusta on pieni alue, joten vietimme päivän lähinnä syöden ja söpöissä putiikeissa kierrellen. Ruokapaikoista testasimme hurmaavan vanhanaikaisen Tee- ja Kahvihuone Helmin sekä ravintola Zum Beispielin. Tulimme Helsingistä autolla, mutta bussillakin olisi päässyt näppärästi ja edullisesti perille.

Aurinko laskee Tuomaan markkinoilla.

Helsinki

Helsingissä kävin muutenkin, mutta muutaman kerran myös matkailutunnelmissa. Keväällä kävin katsomassa Kiasman hassuja pörröisiä matoja, kesällä hurvittelin pitkästä aikaa Linnanmäellä, syksyllä ihailin kissapetoja Korkeasaaressa ja majoituin minilomalla Marski by Scandicissa. Joulukuussa piipahdin perinteisillä Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *