Viikko all inclusive -hotellissa: Sandos Papagayo Beach Resort

Sandos Papagayo Beach Resort on neljän tähden hotelli Playa Blancassa, Lanzarotella. Millaisia kokemuksia all inclusive -matkalta tarttui mukaan?

All inclusive -hotellissa kaikki ruoat ja paikalliset juomat kuuluvat hintaan. Lomalla ei siis tarvitse miettiä, mitä tänään syötäisiin ja missä, sen kun kävelee lähimpään ravintolaan. Aluksi tunne on huumaava: Kaikki kuuluu hintaan! Niin paljon eri vaihtoehtoja! Jossain vaiheessa on pakko ottaa itseä niskasta kiinni, ettei syö kaikkea eteen tulevaa.

Olin ollut Sandos Papagayo -hotellissa kerran aiemminkin. Sen perusteella ajattelin, että huone allasalueen puolelta olisi kiva. Parvekkeemme oli kuitenkin itään Papagayo-rannoille päin. Ja vau, mikä täysi hiljaisuus ja rauha! Aamulla näimme auringonnousun, ja päivällä ei kuulunut muuta kuin patikoijien satunnaisia keskusteluita. Merinäköalakin löytyi.

Olimme harvoja alle nelikymppisiä hotellissa, ja varmaan ainoat nuoret aikuiset joilla ei ollut lapsia mukana. Eniten näkyi ja kuului vanhempia brittiläisiä turisteja. Suosituimpaan aikaan illallisella sai pari kertaa etsiskellä vapaata pöytää, mutta muuten ei ollut tungosta.

Allasalueelle mahtui hyvin tammikuun lopussa.

Parasta hotellissa:

 • Ei tule nälkä! Aamiaisen, lounaan ja illallisen lisäksi jossain on aina tarjolla välipalaa ja juomia.
 • Buffetissa on monipuolinen valikoima valmiita salaatteja, kasviksia, lisukkeita, lihoja ja mereneläviä. Illallisella on päivittäin vaihtuva teema, mutta tietyt perusjutut löytyvät aina. Suosittelen erityisesti kanarialaisia ryppyperunoita punaisella mojo-kastikkeella.
 • Aamiaisella on parhaat jälkkärit: Churroja ja suklaakastiketta, vohveleita, lettuja, hedelmiä, leivoksia…
 • G-rakennuksen ylimmän kerroksen huoneisto, josta on näkymät Papagayo-rannoille.
 • Auringonnousu parvekkeelta ihailtuna.
 • Allasalueita on monta, eikä aurinkotuoleista tarvitse taistella.
 • Patikkareitti Papagayo-rannoille lähtee hotellin vierestä.
 • Hotellilla järjestetään monipuolista ohjelmaa vesijumpasta venyttelyyn ja opastettuihin kävelykierroksiin. Resortissa on myös pieni kylpylä, kuntosali ja minigolf. Autonvuokrauspiste löytyy hotellin aulasta.
 • Rauhallinen sijainti lomakylän laidalla. Viehättävää rantabulevardia pitkin on kiva kävellä Playa Blancan keskustaan. Maksuttoman hotellibussin kyydissä pääsee useamman kerran päivässä keskustaan ja takaisin.
 • Hotellin alueella on paljon kissoja (joita ei saa ruokkia, toim. huom.).

Huonot puolet:

 • Kysymys ei ole ”kertyykö lomalla lisää painoa”, vaan kuinka paljon sitä kertyy.
 • Ruokatarjonta alkaa jossain vaiheessa toistaa itseään. Tätä voi kiertää tekemällä heti loman aluksi varaukset hotellin meksikolaiseen ja kiinalaiseen teemaravintolaan. Ja välillä voi toki syödä muuallakin.
 • Alkoholijuomat kuuluvat hintaan, mutta viini tai drinksut eivät ole mitenkään erikoisia.
 • Pientä nuhruisuutta on havaittavissa yleisillä alueilla.
 • Lanzarotelle lentää 6-7 tuntia. Paluumatkalla Finnairilla on tankkausvälilasku Bordeaux’ssa, koska nykyisellä konetyypillä ei voi lähteä Arrecifen kentältä täydellä polttoainelastilla. Kahden nousun ja laskun hinnalla saa siis kolme, mikä ei ole tässä asiassa etu.
 • All inclusive -hotelliin käytetty raha on pois paikallisilta yrittäjiltä. Vaikka Sandos Papagayossa kiinnitetään huomiota ympäristöasioihin, mietityttää kuinka paljon esimerkiksi ruokaa menee hävikkiin.
Auringonnousun aikaan oli helppo herätä, kun aurinko nousi kahdeksalta.

Mitä maksoi?

Viikon pakettimatka lentokenttäkuljetuksilla maksoi 900 euroa henkilöltä, kun majoituimme kahden hengen standard-huoneessa. Saimme hieman alennusta käyttämällä Aurinkomatkojen Lomasäästöä, mutta se on sittemmin poistunut käytöstä. Lisäksi tallelokero maksoi parikymppiä viikolta. Kaiken kaikkiaan Sandos Papagayossa lomailee hyvällä hinta-laatusuhteella suhteessa Kanarian matkoihin yleisesti.

Hotellissa on saatavilla myös kalliimpi Royal Elite -paketti, jolla pääsee omaan loungeen ja erillisessä illallisravintolassa tarjoillaan juomat pöytään. Eliittiversio ei välttämättä ole tarpeen, kun peruspakettiinkin sisältyy vaikka mitä.

Huone on moderni ja siististi remontoitu.
Parvekkeen rauhallista tunnelmaa.
Aamiaisbuffetissa on tarjolla monenlaista.
Aamiainen on päivän tärkein ateria!
Teemaravintolan suklaaputous viehättää lapsia ja vähän vanhempiakin.
Mojito ja Piña Colada hotellin baarista. Ei aivan autenttista, mutta hyvää.
Hotellin alueella on runsaasti erilaisia paikkoja istuskella.

Jaa postaus:

Jätä kommentti