Kulttuuria ja herkuttelua Barcelonassa – 10 tärppiä

Kirjoittaja

Lomailin Barcelonassa helmikuussa 2019. Kokosin kymmenen tärppiä ruoasta ja kulttuurista innostuvalle matkailijalle!

Postaus sisältää tähdellä (*) merkittyjä mainoslinkkejä.

1. Free Walking Tour Barcelona

freewalkingtoursbarcelona.com

Barcelonan vanhaan kaupunkiin suuntautuvalle maksuttomalle kävelykierrokselle kannattaa osallistua heti ensimmäisenä tai toisena matkapäivänä. Kierroksia on useita kertoja päivässä eri kielillä, mutta lippu kannattaa varata etukäteen.

Kierrokset lähtevät keskustasta Plaça de Catalunya -aukion kulmalta. Omalta oppaaltamme saimme myös sähköpostiin listan ostos- ja ravintolasuosituksia (olisinpa noudattanut niitä). Varaa käteistä mukaan, niin voit jättää oppaalle tippiä.

2. La Sagrada Familia

sagradafamilia.org

Ei ole Barcelonan matkavinkkejä ilman La Sagrada Familiaa. Kirkkoon myydään kaikenlaisia lippuja, kierroksia ja jonon ohi -tarjouksia, mutta varminta on ostaa liput kirkon omilta verkkosivuilta. Lippua ostaessa täytyy määritellä saapumisaika etukäteen. Jos tulet paikan päälle ilman lippua, saatat joutua jonottamaan useita tunteja seuraavaa vapaata aikaa. Suosittelen myös opastetulle kierrokselle osallistumista. Kirkon alla on Gaudín töitä esittelevä museo, johon voi tutustua omatoimisesti.

Jos haluat kokea kirkon sen varsinaisessa käyttötarkoituksessa, osallistu sunnuntaisin klo 9 järjestettävään kansainväliseen katoliseen messuun. Messuun ei ole sisäänpääsymaksua, mutta paikalla kannattaa olla vähintään puolta tuntia ennen alkamisaikaa.

3. Museu Nacional d’Art de Catalunya – MNAC

Palau Nacional, Parc de Montjuïc
www.museunacional.cat

Barcelonan museoista MNAC on mielestäni ehdottomasti suurin ja kaunein. Katalonian kansallismuseon kattavat kokoelmat esittelevät taidetta yli tuhannen vuoden ajalta. Museo sijaitsee hienolla paikalla Montjüic-vuorella.

4. Persoonallisempi kirjakauppa – La Central de Raval

Carrer d’Elisabets, 6

Jos ketjuliike Casa del Libro on jo koluttu, kannattaa poiketa pääkadulta La Ramblalta ja suunnata La Central -kirjakauppaan. Kaksikerroksinen, sokkeloinen kirjakauppa on täynnä katalaanin- ja espanjankielistä kirjallisuutta, mutta jotain löytyy myös englanniksi. Lisäksi kaupassa on oma osasto kirja- ja kulttuuriaiheiselle tilpehöörille.

La Central -kirjakaupassa on kirjoja kahdessa kerroksessa.

5. English second hand bookshop – Hibernian

Carrer del Montseny, 17

Sitten kun tajuaa ettei kerta kaikkiaan osaa lukea katalaaniksi, voi suunnata kaupungin pohjoispuolelle Hibernian-antikvariaattiin. Englanninkielistä käytettyä kirjallisuutta on tarjolla laidasta laitaan, ja hyllyistä saattaa tehdä kiinnostavia löytöjä.

6. Päiväretki Montserratiin, Gironaan tai muualle

Toisin kuin eräs nimeltä mainitsematon matkabloggaaja, ei kannata käyttää viimeistä matkapäivää etsien Primarkia kaupungin toiselta laidalta. Lähde sen sijaan Barcelonasta päiväretkelle lähialueille.

Montserratin vuorelle pääsee joko omatoimisesti tai opastetulla kierroksella, joita voi varata esimerkiksi *Viatorin, *GetYourGuiden tai Airbnb-elämysten kautta.

Junalla pääset kätevästi suosittuihin päiväretkikohteisiin Gironaan tai Sitgesiin. Toinen suurempi kaupunki Tarragona on 1,5 tunnin junamatkan päässä. Katso liput ja aikataulut osoitteesta renfe.com.

Jos sinulla on heittää tiskiin reilun satasen verran rahaa, *Viator-sivuston kautta voit varata vaikka koko päivän bussiretken, jossa käydään Espanjan lisäksi Ranskassa ja Andorrassa.

7. Suklainen kahvilakierros – Delicious Chocolate Tour

airbnb.fi/experiences

Airbnb-elämykset ovat tavallisten ihmisten järjestämiä retkiä, kierroksia ja tapahtumia. Niihin kannattaa suhtautua varauksella, mutta jos yksittäinen elämys on saanut satoja neljän ja viiden tähden arvioita, siihen voi todennäköisesti luottaa. Parhaimmillaan pääset tutustumaan matkakohteeseen ihan eri tavalla paikallisen seurassa kuin omin nokkinesi. Elämykset maksetaan etukäteen varauksen yhteydessä.

Suosittelen lämpimästi Carlan vetämää Delicious Chocolate Tour -kierrosta, joka oli yksi reissuni kohokohdista. Englanniksi opastetulla kierroksella pysähdytään useissa perinteisissä kahviloissa ja kaupoissa ja maistellaan erilaisia suklaisia herkkuja. Ennen tätä ei kannata syödä kovin paljoa!

Suklaakierroksella pysähdyttiin monessa kahvilassa ja kaupassa.

8. Introvertin hampurilaisravintola – Bacoa

bacoaburger.com

Bacoassa sinun ei tarvitse sanoa tilaustasi ääneen, vaan rastit menukortista haluamasi hampurilaisen, lisukkeet ja juoman. Riittää, että tervehdit myyjää, ojennat kortin ja maksat. Ihanan helppoa! Ketjulla on Barcelonassa useita ravintoloita, ja yksi on melkein Plaça de Catalunyan vieressä.

9. Kaupungin parhaat churrot – Xurreria

Carrer dels Banys Nous, 8

Xurrerian ulkonäkö on varsin vaatimaton, mutta paikallisoppaamme mukaan sieltä saa Barcelonan parhaat churrot. Voit kokeilla joko perinteistä versiota tai vaikka mansikalla täytettyä churroa. Jos menet tänne, kokeile puolestani dulce de leche– eli kinuskitäytteistä churroa. Minua harmittaa, etten päässyt testaamaan.

10. Perinteinen suklaapuoti – Casa Museu Amatller

Passeig de Gràcia, 41
amatller.org/en/

Casa Museu Amatller on museo, suklaakauppa ja kahvila. Museossa en käynyt, mutta suklaakauppa on testaamisen arvoinen. Jos syöt kahvilassa jotakin, älä hyvä ihminen jätä laukkuasi viereiselle tuolille. Sain tarjoilijalta kunnon läksytyksen, kun erehdyin tekemään niin puolityhjässä ravintolasalissa. Barcelona on tunnettu taskuvarkaistaan!

Kuvat: Sanna Ruoho
Artikkeli päivitetty 3.10.2023.

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Kulttuuria ja herkuttelua Barcelonassa – 10 tärppiä”

  1. La Sagrada Familia olisi kyllä hienoa päästä näkemään paikan päällä, upealta se ainakin kuvissa näyttää! Myös Montserrat olisi varmasti kohdelistalla. Nuo Free Walking Tourit tuntuvat olevan suosittuja ja kehuttuja joka puolella, itselleni hankaluutta tuottaa aina tuo tippaamisen oikea määrä monissakin asioissa, niin ei ole tullut vielä koitettua.

    Vastaa
    • Kiitos kommenteista! 🙂 Joo onneksi minulla oli käteistä mukana tuolla, annoin muistaakseni viisi euroa vaikka monet maksoivat useamman kympinkin. Maksuttomalla kierroksella tehtiin myös pysähdys kahvilassa, jossa sai ostaa lippuja myöhemmille maksullisille kierroksille. Ne maksoivat 15 euroa per osallistuja.

      Vastaa

Jätä kommentti