Finnair korvaa Tampereen ja Turun lennot bussikuljetuksilla

Kirjoittaja

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun 1.5.2023 alkaen ja korvaa ne busseilla. Uudet bussiyhteydet kuljettavat asiakkaat Helsinki-Vantaalle aikaisin aamulla ja tuovat takaisin myöhään illalla.

Tampereen ja Turun lentojen täyttöaste on ollut noin 35 prosenttia, ja päästöt ovat olleet suuret suhteessa vähäiseen matkustajamäärään. Suurin osa Finnairin lennoille esimerkiksi Tampereen seudulta tulevista asiakkaista aloittaa joka tapauksessa lentomatkansa Helsinki-Vantaalta.

– Maakuljetus eli bussi tai juna on siksi järkevin vaihtoehto yhteyksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja näiden kaupunkien välillä, sanoo Finnairin verkostosta vastaava johtaja Perttu Jolma Finnairin tiedotteessa.

Finnair korvasi päivälennot jo aiemmin busseilla vähentääkseen reittien hiilidioksidipäästöjä. Yhteydet maata pitkin ovat sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta kestävämpi vaihtoehto.

Turun ja Tampereen lentojen varsinainen lentoaika on noin 25 minuuttia. Finnairin mukaan yhtä lyhyitä lentoja lennetään maailmalla yleensä vain alueilla, joissa maasto on vaikeakulkuista.

Kun bussilipun ostaa samaan varaukseen lennon kanssa, Finnair huolehtii asiakkaiden jatkoyhteyksistä vaikka lento tai bussi myöhästyisi. Finnairin bussiyhteydellä saapuvilla asiakkailla on myös käytössään priority-lähtöselvitys ja -turvatarkastus Helsinki-Vantaalla.

Myöhemmin Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa Finavian, Finnairin ja VR:n toimitusjohtajat kertovat olevansa valmiita edistämään mallia, jossa perille pääsisi yhdellä lento-, juna- tai bussimatkoja sisältävällä lipulla.

Lähteet

Kuva: Mikko Pylkkö / Finnairin mediapankki

Jaa postaus: