10 vinkkiä hostellin makuusalissa majoittumiseen

Kirjoittaja

Muisteletko kauhulla parinkymmenen vuoden takaista Interrail-reissuasi ja bilehostellin putkaa muistuttavaa makuusalia? Muistikuvasi voi olla vanhentunut. Makuusali on edullinen vaihtoehto matkaajalle, joka tarvitsee vain paikan nukkumiseen.

Artikkeli sisältää tähdellä (*) merkittyjä mainoslinkkejä.

Hostellin makuusali eli tuttavallisemmin dormi (engl. dorm) saa monella aikaan kylmiä väreitä ja totaalisen vastareaktion. Makuusali voi kuitenkin olla siisti, turvallinen ja halpa paikka yöpyä. Jos et ole turhan tarkka omasta tilasta ja haluat käyttää rahasi muuhun kuin nukkumiseen, makuusali on aikuisellekin ihmiselle toimiva vaihtoehto.

Makuusali on fiksu myös ympäristönäkökulmasta, sillä yksittäiselle matkustajalle on varattu hyvin pieni määrä neliöitä majoittumiseen. Näillä kymmenellä vinkillä otat ilon irti makuusalissa majoittumisesta!

Kirjoittaja majoittui kesällä 2023 Bulgarian Sofiassa erittäin siistin ja persoonallisen *Hostel N1:n yläpedissä. Kuva: Maija Lumme

1. Hostellia valitessa on hyvä tunnistaa omat tarpeet ja odotukset. Haluatko tutustua ihmisiin ja löytää bileseuraa vai lukea kirjaa korvatulpat korvissa? Molemmat onnistuvat hostellissa, jos valitset oikein. Hostelli on kuitenkin edullinen majoitusvaihtoehto, mikä tarkoittaa askeettista asumusta ja jaettuja tiloja. Yksityisyys ei ole majoittumisen prioriteetti.

2. Varatessasi hostellia lue muutama arvostelu. Jos löydät edes rivien välistä mainintoja homeesta tai lutikoista, pysy kaukana. Älä valitse kaupungin kaikkein halvinta hostellia, se on todennäköisesti karmea läävä. Itse käytän hostellien varaamiseen useimmiten *Hostelworld-sivustoa.

3. Jos et ole enää nuori ja notkea, laita hostelliin viestiä ja pyydä alapetiä. Monissa hostelleissa on myös yksityishuoneita, joissa voit nauttia hostellin eduista mutta saada hiukan enemmän yksityisyyttä.

4. Ota mukaan hyvät korvatulpat, etenkin jos olet herkkäuninen. Jos valitset makuusalin yöpaikaksesi, hyväksyt sen tosiasian, että muista ihmisistä saattaa kuulua ääntä yöllä.

5. Pakkaa myös suihkuläpsyt. Tämä on aivan ehdotonta, koska suihkut ovat jaettuja tiloja, ja toisinaan et halua koskea mihinkään edes jaloillasi.

6. Pue asialliset yövaatteet. Nukut samassa huoneessa muiden ihmisten kanssa, joten vilauttelu on epäkohteliasta.

7. Ole sopivalla tavalla sosiaalinen. On kohteliasta tervehtiä ihmisiä ja hyödyllistä kysellä matkavinkkejä reissaajilta, jotka ovat tulossa siitä suunnasta, johon seuraavaksi matkustat. Mikään pakko ei kuitenkaan ole tutustua kaikkiin samassa huoneessa majoittuviin, vaan on täysin ok laittaa luurit korville ja lukea kirjaa.

8. Kysy hostellin työntekijöiltä suosituksia, mihin mennä ja mitä tehdä. Heiltä saa usein parhaat vinkit!

9. Makuusali on ennen kaikkea nukkumista ja lepäämistä varten. Etkoiluun ja biletykseen on hostelleissa usein erikseen olohuone.

10. Ole joustava ja rento. Älä niuhota tai sekoile. Muista, että jos on aivan kamalaa, ainakaan et maksanut siitä kovin paljon.

Rehellisyyden nimissä on todettava, että hostellin kanssa voi käydä myös huono tuuri. Kaikkein halvimmat hostellit voivat olla todella huonokuntoisia, ja vieraita voi olla laidasta laitaan, kuten ihmisiä yleensäkin. Koronan vaikutukset matkailualaan tuntuvat edelleen monessa kohteessa, joten paikkoja ei välttämättä ole pidetty kunnossa.

Seikkailumielisille tarkan markan matkaajille hostelli on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto!

Jaa postaus:

Yksi kommentti artikkeliin ”10 vinkkiä hostellin makuusalissa majoittumiseen”

  1. Rehellisyyden nimissä ei olekaan makuusaleissa tullut yövyttyä ja melkeinpä uskallan sanoa, että ei todennäköisesti tule jatkossakaan yövyttyä. Sen sijaan hosteillessa noin yleisesti tulee silloin tällöin yövyttä ja monesti ovat ihan miellyttäviä kokemuksia olleet.

    Vastaa

Jätä kommentti