Ideoita maata pitkin matkailuun: Vaihtuvia maisemia

Kirjoittaja

Haaveilen pitkistä junamatkoista, joten otin heti luettavaksi Kati Kelolan kirjan Vaihtuvia maisemia –100 ideaa maata pitkin matkailuun. Kirja on saatu arvostelukappaleena.

Tekisin kaikki matkani mieluiten junalla. En tiedä juuri mitään ihanampaa kuin istua mukavasti penkissä ja katsella vaihtuvia maisemia. Lukea välillä hetki, pelata korttia, syödä eväitä tai istahtaa ravintolavaunuun.”

Vaihtuvia maisemia herättelee ajattelemaan maata pitkin matkailua ekologisempana ja hauskempana vaihtoehtona matkustaa. Lentohäpeää ei lietsota, vaan Kelola haluaa kannustaa ja innostaa. Luvuissa vuorottelevat reitti-ideat, matkatarinat ja erilaiset listat esimerkiksi Euroopan kauneimmista puutarhoista tai pohjoisen parhaista hiihtokeskuksista.

Kirja oli kiva ja inspiroiva, vaikka odotukseni eivät aivan kohdanneetkaan toteutuksen kanssa. Sisältö oli kokoelma sinänsä kiinnostavia Euroopan matkakohteita, mutta monessa tuntui olevan taka-ajatuksena lentää edestakaisin ja kiertää itse kohteessa vähän maata pitkin.

Monilla ei ole mahdollisuutta matkustaa hitaasti pitkiä aikoja, mutta odotin silti vähän radikaalimpaa ”näin matkustat Suomesta mahdollisimman kauas maata pitkin” -meininkiä. Olisin myös kaivannut kuvitusta ja informatiivisempia karttoja reiteistä – Euroopan kartta jossa on Saksa väritetty ei kerro paljoa.

Omat matkatärppini kirjan tarjonnasta:

  • Kierrä Al-Andalusin loiston jäljillä Espanjassa: Málaga–Granada–Córdoba–Sevilla–Jerez de la Fontera
  • Kuninkaiden laaksossa Ranskassa: Loiren laakso
  • Baltian pääkaupunkien kierros: Tallinna–Riika–Vilna
  • Junalla Alppien halki: Zermatt–St. Moritz
  • Pitkä junamatka läpi Ruotsin: Tukholma–Narvik

Loppua kohden aiheet keskittyivät enemmän junareitteihin, ja maata pitkin matkustamiseen sai konkreettisia vinkkejä. Lisäisin vinkkilistaan ehdottomasti kotimaisen maatapitkin.net -sivuston, jonne on koottu kattavasti Euroopan junareittejä, matka-aikoja ja hintoja.

Joka tapauksessa tämä on tutustumisen arvoinen kirja, varsinkin jos maata pitkin matkailu on vielä tuntemattomampi konsepti. Nojatuolimatkailua ei koskaan ole liikaa!

KIRJA
Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun
Kati Kelola
Gummerus
207 sivua
Jaa postaus:

Jätä kommentti