Lähilomailua tyylillä – Uudistettu Marski by Scandic

Kirjoittaja

Onnenpossulla kävi munkki, kun voitin töiden kautta Scandicin lahjakortin. Käytin sen lähilomailuun uudistetussa Marski by Scandic -hotellissa Helsingissä.

Postaus sisältää tähdellä (*) merkittyjä mainoslinkkejä.

Kesäkuussa 2019 avattu uusi Marski on Scandicin ensimmäinen signature-hotelli Suomessa, eli odotukset olivat korkealla. Tukholmassa saman konseptin hotelleja on jo muutama, ja kiinnostaisi vierailla persoonallisessa *Downtown Camperissa. Ruotsin reissua odotellessa katsastetaan kuitenkin Helsingin vastine.

Saavuimme hotellille melko myöhään, ja lämpimästi valaistu aula kutsui astumaan sisään pimenevästä syysillasta. Respan tiskin sijaintia piti hetki ihmetellä (se on heti pääovista oikealle), mutta onneksi palvelu oli ystävällistä hömelöille turisteillekin. Saimme valita huoneen joko kadun tai sisäpihan puolelta, ja tietysti valitsimme paremmat näkymät. Neljännen kerroksen huoneesta olikin hienot näköalat Mannerheimintielle. Marski sijaitsee melkeinpä Helsingin parhaalla paikalla.

Hotellihuone on sisustettu kodikkailla sävyillä: harmaata, violettia ja ruskeaa.
Tällainen kylppäri kelpaisi kotiinkin. Tummanharmaat hotellipyyhkeet!
Shampoo, suihkusaippua ja hoitoaine ovat isoissa pulloissa.

Majoituimme Classic Double -huoneessa, joka vastaa standard-huonetta. Hotellissa on myös edullisempia huoneita ilman ikkunaa, jos nauttii laivamaisesta tunnelmasta. Kalliimpiin huoneluokkiin lahjakortilla ei päässyt käsiksi.

Classic-tason huone osoittautui oikein mukavaksi. Arvostimme pientä luksustelua, kuten valoa vaatekaapissa (vaikka emme laittaneet kaappiin mitään). Erityisesti tummasävyinen kylpyhuone oli todella tyylikäs. Pyöreässä design-lavuaarissa ulkonäkö oli tosin asetettu käytännöllisyyden edelle, ja kasvoja pestessä onnistui kastelemaan puoli kylppäriä.

Pyyhkeet olivat perusvalkoisen sijaan muhkean tummanharmaat, millä oli yllättävän iso vaikutus yleisilmeiseen. Opin, että yleinen tapa jättää pyyhkeet naulaan sen merkiksi, ettei niitä tarvitse vaihtaa joka päivä, oli alun perin Scandicin työntekijän idea.

Yhden pesuaineen sijaan kylppärissä oli tarjolla erillinen shampoo, suihkusaippua ja hoitoaine. Isot pumppupullot ovat edistystä verrattuna pikkuisiin kertakäyttöputeleihin. Pullot oli brändätty Marskin logoilla ja nimetty kuvaavasti: AALTO, VAAHTO ja LAINE. Hiustenkuivaaja puolestaan oli pakattu pussiin nimeltä KUUMA.

Mocktailit Marskin baarissa.

Menimme vielä aulabaariin istuskelemaan yksille. Kaikki drinkit Marskin baarissa saa kolmena eri versiona: normaalina, vähemmällä alkoholilla tai mocktailina eli kokonaan alkoholittomana. Otimme vadelma- ja mustikkamocktailit, jotka olivat kauniisti aseteltuja ja toimivia. Ikkunan ääressä oli hauska istuskella ja tarkkailla kadulla kulkevia lauantai-illan viettäjiä. Yllättävän moni ohikulkija pysähtyi ihmettelemään Marskia, ja baarissa kävi paljon muitakin kuin hotellivieraita.

Emme käyneet ravintolassa syömässä, mutta pakko antaa pisteet innovatiivisesta nimestä Kuusi palaa. Muutenkin suomen kieltä ja suomalaisuutta on tuotu hotellissa kivasti esille, ja siellä täällä näkyi pieniä tietoiskuja #Finnfulness-hashtagilla varustettuna.

Muhkein hotellityyny, jonka olen ikinä tavannut.

Sitten ajoissa nukkumaan. Sänky oli mukava, joskin hieman pomppuisa omaan makuuni. Sen sijaan toinen tyynyistä oli suurin, muhkein ja täydellisin hotellityyny ikinä. Tyynyt hotelleissa ovat vaihtelevasti uhka tai mahdollisuus, ja joskus ne ovat masentavan litteitä. Tässä oli kuitenkin jämäkkyyttä vaativan kyljellään nukkujan tarpeisiin!

Matkalla nukun monesti huonommin kuin kotona, ja niin kävi tälläkin kertaa. Kun valvoin tarpeeksi pitkään, niskassa alkoi tuntua että olin sittenkin kohdannut tyynyssä voittajani. Onneksi tarjolla oli toinenkin tyynyvaihtoehto. Yöllistä vessassakävijää ilahduttaa pieni, silmäystävällinen yövalo kylpyhuoneen katossa.

Pyörin aamiaissalissa ottamassa kännykkäkuvia kuin mikäkin influensseri.

Aamiainen oli tarjolla sunnuntaisin kahteentoista asti, mikä mahdollistaa kiirettömän aamun. Valikoimaa oli runsaasti moneen makuun, ja tarjolla oli esimerkiksi kotimaisia superfoodeja ja puuroja. Lämminruokaosastolta löytyi muun muassa poropyöryköitä.

Hotelliaamiainen on minun makuuni, jos tarjolla on pannukakkuja tai vohveleita. Ja Marskissa on! Ne eivät olleet kovin lämpimiä, mutta toisaalta niiden kaveriksi löytyi vadelma-lakritsihilloa ja Nutellaa. Kahvit sai hakea itse koneesta, Sokoksen Solo-hotelleista tuttua pöytiintarjoilua ei sentään ollut.

Salissa oli muutenkin henkilökuntaa yllättävän vähän. Menimme syömään hiljaisemmalle puolelle aulaan, ja koko aikana astioita ei käyty keräämässä kertaakaan. Ympäröiville pöydille kasautui melkoisia lautaspinoja. Ehkä tämä oli merkki, että aamiaisen syöjien olisi pitänyt pysyä ravintolan puolella?

Minun aamiaislautaseni on piilotettu tästä kuvasta. Kuva: Hanna Mertaniemi

Onneksi matkaseuralaiseni osaa asetella ruokia nätisti ja ottaa niistä valokuvia, koska oma aamupalani oli kaikkea muuta kuin kuvauksellinen. (Käytännöllisyys ennen kaikkea.) Lupasin palkata ystäväni ruoka-asetteluassistentiksi sitten kun olen rikas ammattibloggaaja.

Kaiken kaikkiaan Marski on oikein mukava lähilomakohde, ja vierailen mielelläni toistekin jos tulee tarve majoittua Helsingissä.

*Varaa majoitus Marski by Scandicissa.
Saan linkin kautta tehdyistä varauksista pienen komission – kiitos!

Kuvat: Sanna Ruoho

Jaa postaus:

Jätä kommentti