Uusi junayhteys vie Riiasta Vilnaan neljässä tunnissa

Kirjoittaja

Suora junayhteys avattiin vuosien tauon jälkeen uudelleen joulukuussa 2023. Päivittäin kulkeva juna tarjoaa mukavan matkavaihtoehdon Latvian ja Liettuan välille.

Junassa on 142 istumapaikkaa kahdessa matkustusluokassa, ilmastointi ja langaton nettiyhteys. Välipalaa sekä kylmiä ja kuumia juomia voi tilata omalle paikalle. Ensimmäisessä luokassa on hieman tilavammat istuimet ja pistorasiat jokaiselle.

Peruslippu ensimmäisessä luokassa maksaa 34 euroa ja toisessa luokassa 24 euroa, ja lippu sisältää paikkavarauksen. Lapset, opiskelijat, seniorit ja vammaiset henkilöt saavat alennusta matkasta. Junassa on myös pyörätuolipaikkoja sekä esteetön wc.

Pienet lemmikit matkustavat kuljetuskopassa ilmaiseksi, ja isommista lemmikeistä menee viiden euron lisämaksu. Junassa on neljä pyöräpaikkaa, ja pyörän saa mukaan 10 euron lisämaksulla.

Lisätietoa reitistä LTG Linkin sivuilla
Tutustu junaan virtuaalikierroksella

Toisen luokan istumapaikkoja junassa. Kuvakaappaus virtuaalikierrokselta: Lietuvos Geležinkeliai

Reitti ja aikataulu

Juna kulkee kerran päivässä kumpaankin suuntaan. Matka-aika on 4 tuntia 15 minuuttia, mutta se voi vaihdella ratatöiden vuoksi.

Riika–Vilna
15.28 Riika
16.03 Jelgava
16.44 Joniškis
17.21 Siauliai
19.08 Kaisiadorys
19.51 Vilna
Vilna–Riika
06.30 Vilna
07.13 Kaisiadorys
08.49 Siauliai
09.29 Joniškis
10.06 Jelgava
10.43 Riika

Junalipun ostaminen

Junayhteyttä operoi Liettuan valtionrautatieyhtiöön kuuluva LTG Link. Liput voi ostaa aikaisintaan kuukautta ennen matkaa LTG Linkin verkkosivuilta, mobiilisovelluksesta tai paikan päällä junasta. Reitti on ollut ensimmäisinä kuukausina suosittu, joten etukäteen varaaminen kannattaa. Interrail- ja Eurail-passeilla matkustavat voivat tehdä paikkavarauksen sähköpostitse.

Osta junaliput LTG Linkin sivuilta

Lähteet

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi junayhteys vie Riiasta Vilnaan neljässä tunnissa”

    • Tämä väli olisi kyllä kiinnostava testata osana Baltian kierrosta. Kokonaista Rail Balticaa odotellessa 😄

      Vastaa

Jätä kommentti