Uusi joukkoliikennelippu kattaa koko Saksan – hinta 49 e/kk

Kirjoittaja

Saksa ottaa toukokuussa 2023 käyttöön koko maan kattavan julkisen liikenteen matkalipun.

Deutschlandticket-lippu maksaa 49 euroa kuukaudessa ja on voimassa lähiliikenteessä koko Saksan alueella. Kuukausilipulla voi matkustaa rajattomasti busseissa, raitiovaunuissa, metrossa sekä paikallis- ja lähijunissa (RE, RB, S-Bahn).

Deutschlandticket ei käy kaukojunissa (IC, EC, ICE), kaukoliikenteen linja-autoissa tai yksityisillä liikennöitsijöillä (esim. Flixbus ja Flixtrain).

Lonely Planetin mukaan lipun ennakkotilaukseen tarvitaan saksalainen osoite ja eurooppalainen pankkitili (IBAN). Bored in Munich -sivuston mukaan lipun ostamiseen riittäisi IBAN-tilinumero.

Kuukausilipun tilaus on jatkuva, mutta sen voi peruuttaa kuukausittain. Lipun voi ostaa sirukorttina tai mobiililippuna.

Deutschlandticket on jatkoa kesän 2022 kokeilulle, jossa koko Saksan kattavaa joukkoliikennelippua myytiin 9 eurolla. Korkeammasta hinnasta huolimatta lippuja on myyty kolmessa päivässä jo 250 000 kappaletta. Deutsche Bahn arvioi, että käyttäjiä olisi jatkossa jopa 17 miljoonaa eli joka viides saksalainen hyödyntäisi lippua.

Lue lisää Deutsche Bahnin sivuilla (englanniksi)

Lähteet

Kuva: Melvin / Unsplash

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi joukkoliikennelippu kattaa koko Saksan – hinta 49 e/kk”

    • Varmasti joo! Ainakin tuossa Twitter-ketjussa eräs Münchenissä asuva sanoi, että hänellä on nyt 63 euroa maksava kuukausilippu, joka ei kata edes koko kaupunkia.

      Vastaa

Jätä kommentti