Sokos Hotel Presidentti yllättää sisäpuolelta

Kirjoittaja

Sokos Hotel Presidentti on ulkoa päin aika tylsännäköinen möhkäle, mutta sisus yllättää positiivisesti.

Uskaltauduimme taas helmikuun lopussa yhden yön staycationille Helsinkiin, kun Sokos-hotelleilla oli muikea majoitustarjous 75 eurolla yö.

Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen on stailannut Presidenttiin huoneita viidellä eri teemalla: sisu, juhannus, satumetsä, hiljaisuus ja talvimyrsky. Jokaisella kerroksella on oma teemansa, ja haluamansa tyylin saa valita hotelliin saapuessa. Sisu-teemainen huoneemme oli kiva, tosin siivouksessa oli pieniä puutteita.

Kahden hengen standard-huone.
Sisu-teema toistui myös kylpyhuoneessa.
Tykkään tästä keltaisesta!
Pahvilaatikkoon kurkistava löytää piilotetun Sisu-askin.

Päädyimme syömään illallisen hotellin Bistro Manussa, kun se oli lähellä ja saimme vastaanotosta ilmaiset juomaliput (fiksua markkinointia). Olimme sen verran aikaisin liikkeellä, ettei ravintolassa ollut juuri ketään. Tällaisena aikana väljyys ei haitannut yhtään.

Hotellin oma ravintola on helppo valinta, kun ei tarvitse lähteä kauas.
Staycationin kunniaksi törsäsin ja tilasin kalliin pippuripihvin. Erittäin hyvää!
Jälkiruoaksi lakritsi-crème brûlée vadelmasorbetin kanssa. Näytti hieman maksalaatikolta, mutta oli maistuvaa.

Koronariskin minimoimiseksi olimme varanneet etukäteen hotelliaamiaisen huoneeseen hintaan 15 euroa / henkilö. Tämä olikin ensimmäinen huoneaamiainen minulle ikinä, ja olipa aika kiva! Tilasimme aamupalan yhdeksäksi, ja se tuli vähän etuajassa.

Sisäänkirjautuessa kysyttiin, otammeko kahvia vai teetä, ja myös erityisruokavalio otettiin huomioon. Pekonista ja munakokkelista olisi pitänyt maksaa vielä ekstraa, mutta ruokaa oli kyllä riittävästi ilmankin. Perinteistä aamiaisherkkuani pannareita ei valitettavasti ollut, mutta selvisin siitä.

Croissanteja ja marmeladia, leipää, jugurttia, marjoja, piirakkaa, donitseja, hedelmiä, cocktailpiirakoita ja keitettyjä kananmunia.
Jugurttia ja mysliä, puuroa, leikkeleitä, juustoja ja vihanneksia.

Take away -bagi olisi loistava idea huoneaamiaisen yhteyteen! Niin voisi kerätä jämät mukaan, ja ruokaa menisi vähemmän roskiin. Emme mitenkään jaksaneet syödä kaikkea, joten päädyin salakuljettamaan kaksi croissantia kotiin sipsipussissa.

Sokos Hotel Presidentti sijaitsee erinomaisella paikalla aivan Helsingin keskustassa, Kampin kauppakeskuksen vieressä.

Kuvat: Sanna Ruoho

Jaa postaus:

Jätä kommentti