Viikonloppuloma Turussa: Radisson Blu Marina Palace

Kirjoittaja

Kävin viime syyskuussa Turussa pienellä kaupunkilomalla ja majoituin Radisson Blu Marina Palacessa Aurajoen rannalla.

Artikkeli sisältää tähdellä (*) merkityn mainoslinkin.

Marina Palace oli minulle tuttu jo entuudestaan, kun järjestin siellä edellisvuonna kaksipäiväisen seminaarin. Silloin en ehtinyt juurikaan nauttia hotellista tai sen monipuolisesta aamupalasta, joten päätin yrittää uudestaan.

Varauksen jälkeen sain Radisson Blulta automaattisen sähköpostin, jonka kautta pystyi ostamaan lisäpalveluita. Tällainen lisämyynti kannattaisi kaikkien ottaa käyttöön! Korotin itseni superior-luokan huoneeseen 10 eurolla, koska miksipä ei. Tunnin päästä sain vahvistusviestin otsikolla ”Superior-huone hyväksytty!”, hotellinjohtajan allekirjoituksella.

Huoneesta löytyy muhkean sängyn lisäksi kirjoituspöytä ja pari nojatuolia.

Hotellissa palvelu oli oikein ystävällistä, ja vastaanottovirkailija sai minut liittymään Radisson Rewards -jäseneksi. Huoneeni oli seitsemännessä kerroksessa joen puolella. Olin ajatellut, että Superior-huone on astetta hienompi kuin tavallinen huone jokinäköalalla. En kuitenkaan huomannut suurta eroa, paitsi että kaapista löytyi kylpytakit ja sain sisäänkirjautuessa iltapäivälehden.

Huone oli sisustettu mukavan lämpimillä väreillä ja kokolattiamaton sijaan lattia oli puuta. Sänky oli laadukas ja kunnon kokoinen. Petivaatteet olivat muhkeat ja tyynyjä riittävästi. (Yksin matkustaessa on parasta, kun saa itselleen neljä tyynyä.)

Radisson Blu -hotelleissa on Blu Dreams -konsepti, johon liittyen pitäisi pystyä tilaamaan itselleen mieluinen erikoistyyny. Tästä ei kuitenkaan löytynyt mitään tietoa huoneesta. Myöskään minibaarin hinnastoa ei ollut, kun yritin katsoa. (Ei sillä että olisin ostanut mitään, mutta kiinnosti.)

Kylpyhuone oli perushyvä, mutta pientä kulumista oli havaittavissa. Kylpyammeessa on myös yleisesti ottaen hankalaa ottaa kunnon suihkua. Siivouksessa oli pieniä puutteita – kylpyhuoneessa oli joku epämääräinen tahra ja ikkunassa lähmäisiä kädenjälkiä.

Hoitoainepurtilossa on sinetti, mutta kuka on käyttänyt shampootani?

Hotellin lähellä on parikin pientä K-Marketia, joista toisesta kävin hakemassa iltapalaa. Iso plussa tulee huoneessa olevasta Chromecastista, jonka kautta televisioon voi suoratoistaa omaa ohjelmaa kännykästä. Ilta kuluikin mukavasti juustonaksujen ja Hercule Poirot’n seurassa.

Kaupunkilomaa ajatellen Marina Palacen sijainti on erinomainen. Ydinkeskustaan on lyhyt matka, ja Turun rautatieasemalta kävelee hotelliin reilussa kymmenessä minuutissa suoraa tietä. Seuraavana aamuna jatkoin kävellen kohti Turun linnaa. Myös teatterireissulle sijainti olisi ihanteellinen, koska Turun kaupunginteatteri sijaitsee vastapäätä joen toisella puolella.

Huomenta Turku! Seitsemännestä kerroksesta avautuu komea näkymä Aurajoelle.
En kehdannut mennä kuvaamaan aamiaisbuffetia. Tässä siis kuva lautasestani.

Aamupalalla oli melko paljon porukkaa, sillä hotellissa järjestettiin samana päivänä Nuorkauppakamarin tapahtuma. Toisaalta hyvä, että tapahtumia pystyi järjestämään, mutta korona-aikaan mieluiten välttelisi ihmismassoja. Aamiaisaikoja pyrittiin porrastamaan ainakin jonkin verran, kun sisäänkirjautumisvaiheessa kysyttiin, mihin aikaan aikoo mennä syömään.

Aamiainen oli runsas ja vaihtoehtoja oli monipuolisesti. Arvostin erityisesti montaa eri laatua lämpimiä kasviksia, cocktail-piirakoita munavoilla sekä tietenkin pannukakkuja. (Muita hotelliarvioitani lukeneet tietävät pannareiden tärkeän roolin aamupalalla.) Appelsiinimehu oli perinteistä tiivistemehua ja kahvi haettiin itse koneesta – toisaalta näin sitä on vaikeampi kaataa päälleen.

Kokemuksen kannalta oli ehkä vähän epäreilua, että edellinen vertailukohtani oli kesän staycation Kämpissä. Kahden majoituskerran perusteella Radisson Blu Marina Palace on kuitenkin perushyvä majoituspaikka ja hyvä tapahtumahotelli isommille tilaisuuksille Turussa.

*Tutustu hotelliin Radisson Blun verkkosivuilla

Kuvat: Sanna Ruoho

Jaa postaus:

Jätä kommentti