4 herkutteluvinkkiä Barcelonaan

Suklaakierroksella pysähdyttiin monessa kahvilassa ja kaupassa.
Kokosin neljä ruokaan liittyvää tärppiä kaupunkilomalle.

Matkustin talvella 2019 itsekseni viikoksi Barcelonaan. Tässä neljä ruokaan liittyvää tärppiä kaupunkilomalle! Huomaathan, että osa paikoista saattaa olla suljettu koronapandemian aikana.

Suklainen kahvilakierros – Delicious Chocolate Tour

airbnb.fi/experiences

Airbnb-elämykset ovat tavallisten ihmisten järjestämiä retkiä, kierroksia ja tapahtumia. Niihin kannattaa suhtautua varauksella, mutta jos yksittäinen elämys on saanut satoja neljän ja viiden tähden arvioita, siihen voi todennäköisesti luottaa. Parhaimmillaan pääset tutustumaan matkakohteeseen ihan eri tavalla paikallisen seurassa kuin omin nokkinesi. Elämykset maksetaan etukäteen varauksen yhteydessä.

Suosittelen lämpimästi Carlan vetämää Delicious Chocolate Tour -kierrosta, joka oli yksi reissuni kohokohdista. Englanniksi opastetulla kierroksella pysähdytään useissa perinteisissä kahviloissa ja kaupoissa ja maistellaan erilaisia suklaisia herkkuja. Ennen tätä ei kannata syödä kovin paljoa!

Introvertin hampurilaisravintola – Bacoa

bacoaburger.com

Bacoassa sinun ei tarvitse sanoa tilaustasi ääneen, vaan rastit menukortista haluamasi hampurilaisen, lisukkeet ja juoman. Riittää, että tervehdit myyjää, ojennat kortin ja maksat. Ihanan helppoa! Ketjulla on Barcelonassa useita ravintoloita, ja yksi on melkein Plaça de Catalunyan vieressä.

Kaupungin parhaat churrot – Xurreria

Carrer dels Banys Nous, 8

Xurrerian ulkonäkö on varsin vaatimaton, mutta paikallisoppaamme mukaan sieltä saa Barcelonan parhaat churrot. Voit kokeilla joko perinteistä versiota tai vaikka mansikalla täytettyä churroa. Jos menet tänne, kokeile puolestani dulce de leche– eli kinuskitäytteistä churroa. Minua harmittaa, etten päässyt testaamaan.

Perinteinen suklaapuoti – Casa Museu Amatller

Passeig de Gràcia, 41
amatller.org/en/

Casa Museu Amatller on museo, suklaakauppa ja kahvila. Museossa en käynyt, mutta suklaakauppa on testaamisen arvoinen. Jos syöt kahvilassa jotakin, älä hyvä ihminen jätä laukkuasi viereiselle tuolille. Sain tarjoilijalta kunnon läksytyksen, kun erehdyin tekemään niin puolityhjässä ravintolasalissa. Barcelona on tunnettu taskuvarkaistaan!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *