Viro sai oman museokortin – mukana yli 100 kohdetta

Kirjoittaja

Virossa otettiin huhtikuussa 2023 käyttöön koko maan kattava Muuseumikaart.

Museokortti maksaa 59 euroa vuodessa, ja yhdellä vuosimaksulla voi vierailla vapaasti 116 kohteessa ympäri Viroa. Yksittäiset museoliput maksavat keskimäärin 10–15 euroa, joten museokortti tulee edullisemmaksi jos käyntejä tulee enemmän kuin viisi vuodessa.

– Olen iloinen, että saimme viidentenä maana käyttöön museokortin. Konsepti on alun perin Hollannista, ja Suomen ja Viron lisäksi myös Belgiassa ja Sveitsissä on museokortti. Se on omiaan myös synnyttämään museoista ilmiöitä, Muuseumikaartin johtaja Kert Kask kertoo tiedotteessa.

Matkailijakin voi hankkia museokortin

Suomalaiset museointoilijat pääsevät hyödyntämään korttia helposti, sillä pelkästään Tallinnassa on noin 30 museokorttikohdetta. Mukana ovat esimerkiksi Taidemuseo Kumu, Lentosataman merimuseo, Kiek in de Kökin linnoitusmuseo, Viron ulkoilmamuseo ja Tallinnan TV-torni.

– Lapsiperheiden vinkkejä Tallinnassa ovat muun muassa upea ja suosittu Proto-keskus sekä parhaaksi pysyväisnäyttelyksi vuonna 2019 valittu Arkkitehtuurimuseon tilan kokemista opettava Uuri ruumi, vinkkaa Kask.

Museokortti on digitaalinen ja sisältää QR-koodin, jonka voi tallentaa älypuhelimeen, näyttää sähköpostiviestistä tai tulostaa mukaan. Kortin voi ostaa Muuseumikaartin verkkosivuilta, monista virolaisista museoista sekä Viking Linen ja Tallink Siljan verkkokaupoista.

Lue lisää:

Kuva: Ken Mürk / Brand Estonia

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Viro sai oman museokortin – mukana yli 100 kohdetta”

  1. Jos yhtään useammin itsellä tulisi käytyä Virossa, niin tämä olisi ihan huippuostos. Käyn kuitenkin vain maksimissaan kerran vuodessa, jonka vuoksi ei ehkä omalla kohdalla ole kannatettava ostos. Joka tapauksesssa ihan loistava uudistus!

    Vastaa
    • Jep, ja hienoa että sen ostaminen on näin helppoa matkailijallekin! Jos menisin pidemmäksi aikaa Tallinnaan niin voisin hankkiakin tämän.

      Vastaa

Jätä kommentti