Testissä työskentelyhytti VR:n kaukojunassa

Kirjoittaja

Hytti tarjoaa omaa rauhaa ja tilaa matkatavaroille – myös yksin matkustaville!

Matkustin tammikuussa päiväjunalla Helsingistä Rovaniemelle kahden hengen työskentelyhytissä. Kaukojunista löytyy hyttejä 2–6 henkilölle, ja nykyään sellaisen voi varata lisämaksusta myös vain itselleen. Hytissä sai olla täysin omissa oloissaan, eikä korona-aikaan tarvinnut pitää maskia.

Hytti on myös todella kätevä, kun mukana on paljon matkatavaroita. Kolmen kuukauden etätyöreissua varten minulla oli keskikokoinen matkalaukku ja 75 litran rinkka. Junissa on kyllä avonaisia lokerikoita sekä 50 sentin kolikolla lukittavia matkatavaralokeroita, mutta minun kamani eivät olisi oikein mahtuneet minnekään.

Kahden hengen hytissä matkatavarat mahtuivat mukavasti toiselle paikalle ja jalkatilaa jäi runsaasti. Kaverin kanssa olisi tullut ahdasta, mutta tavarat olisi varmaan saanut silti sopimaan hytin keskiosaan.

Kuten yleensäkin, netti toimi vaihtelevasti. Hytistä löytyy pari pistorasiaa, joten laitteensa saa takuuvarmasti lataukseen. Lämpötila vaihteli jonkin verran, ja alkumatkasta meinasi tulla kylmä. Pöytä on kiinteä ja melko pieni, mutta lounaan syönti onnistui. En saanut aikaiseksi tehdä oikeasti töitä matkan aikana, joten läppärin käyttömukavuus jäi testaamatta. Penkin selkänojaa ei harmillisesti saanut yhtään taaksepäin.

Pöydällä oli myös ohjeet ruoan tilaamiseen ravintolavaunusta, mutta junassa ei koskaan kuulutettu puhelinnumeroa, johon tilauksen olisi voinut tehdä. Kävin itse hakemassa lämpimän voileivän ja tulin syömään sen hyttiin.

Rinkka istui vastapäisellä penkillä. Pyörällisen matkalaukun sai tungettua pöydän alle, niin se pysyi paikallaan.

Hyttien kanssa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, koska niitä on vain muutamia per vaunu. Olen opiskelija ja varasin hytin noin kuukautta ennen matkaa, joten sain sen erittäin kohtuulliseen hintaan 56,50 euroa Helsingistä Rovaniemelle.

Kaiken kaikkiaan suosittelen, jos on valmis maksamaan omasta tilasta hieman ylimääräistä! Hinta on myös edullisempi verrattuna yöjunassa matkustamiseen omassa hytissä.

Lue lisää VR:n sivuilta

Kuvat: Sanna Ruoho

Jaa postaus:

Yksi kommentti artikkeliin ”Testissä työskentelyhytti VR:n kaukojunassa”

  1. IC 23 päivä 29.12 2023 Tikkurila Kempele.Eka kerta matka taittuu 2 hengen hytissä , muuten ok, mutta pirun kylmä on ja jalkoihin veto käy, patteri aivan kylmä .

    Vastaa

Jätä kommentti