15 historiallista hotellia, joissa haluaisin vierailla

Kirjoittaja

Minulla on varmaan joku historiallinen kausi menossa, kun viehättävät kartanohotellit ja perinteiset suomalaiset miljööt vetävät puoleensa. Näissä kotimaisissa hotelleissa haluaisin joskus käydä!

Artikkeli sisältää tähdellä (*) merkittyjä mainoslinkkejä.

1. Fiskars Wärdshus

Fiskars, Raasepori
Onko tässä Suomen vanhin hotelli? Fiskarsin ruukin alueella sijaitseva majatalo on palvellut asiakkaita vuodesta 1836 saakka. Hotellissa on neljä huonetta sekä ranskalaisesta keittiöstä inspiroitunut ravintola.
Verkkosivut

2. Mustion Linna

Mustio, Raasepori
1800-luvun alun rakennukset olivat ennen rautaruukin työläisten ja palvelusväen asuntoja, jotka on kunnostettu moderneiksi hotellihuoneiksi. Linnassa on ravintola, suuri englantilaistyyppinen puutarha ja museo, jonne järjestetään opastettuja kierroksia.
Verkkosivut

3. Tehtaan Hotelli

Karkkila
Tehtaan Hotelli sijaitsee tunnelmallisessa ruukkiympäristössä Karjaanjoen rannalla. Hotelli tarjoaa kolme erityyppistä ja -hintaista majoitusvaihtoehtoa. Bremerin talon rakennutti tehtaanjohtaja Joseph Bremer kodikseen 1860-luvulla.
Verkkosivut

4. Langin Kauppahuone

Raahe
Langin Alakartanon kiinteistö on kunnostettu kuvaamaan purjelaiva-aikakauden kultakautta 1860-luvulla. Huoneiden sisustus on 1800-luvun eri vuosikymmeniltä, ja jokainen hotellihuone kertoo jonkun historiallisen henkilön tarinaa. Majoituksen lisäksi Kauppahuoneelta löytyy puoti ja kahvila.
Verkkosivut

5. Kartanohotelli Karolineburg

Kajaani
Karolineburg on Suomen pohjoisin kartano ja sijaitsee kätevästi lähellä Kajaanin keskustaa. Lähes 200-vuotiaasta rakennuksesta löytyy 9 kartanohuonetta ja 11 majatalon huonetta sekä ravintola.
Verkkosivut

6. Töyrylän kartano

Orimattila
Yksityisomistuksessa oleva Töyrylän kartano toivottaa vieraat tervetulleeksi majoittumaan ”kuin olisitte hyvän ystävän maaseutukartanossa vierailulla”. Kartanon historia ulottuu 1500-luvulle ja nykyinen päärakennus on vuodelta 1879.
Verkkosivut

Imatran valtionhotelli. Kuva: Aila Ruoho

7. Imatran valtionhotelli

Imatra
Vuonna 1903 rakennettu hotelli kuuluu nykyään Scandic-ketjuun. Majoituksen lisäksi valtionhotellista löytyy ravintola, aulabaari, kokoustiloja ja allasosasto. Linnamainen rakennus sijaitsee Imatran keskustassa kosken vieressä.
*Verkkosivut

8. Grand Hotel Tammer

Tampere
Vuonna 1929 rakennettu Tammer kuuluu Suomen vanhimpiin hotelleihin ja on nykyään osa Radisson Blu -ketjua. Museoviraston suojelema rakennus sijaitsee Tampereen keskustassa, ja hotellissa on monipuoliset palvelut.
*Verkkosivut

9. Hotel Katajanokka

Helsinki
Lifestyle-hotelli on saneerattu entisen Helsingin lääninvankilan historialliseen kiinteistöön. Rakennuksen vanhin osa on vuodelta 1837 ja pääosa vuodelta 1888. Hotelli avasi ovensa vuonna 2007 ja kuuluu nykyään Marriot-brändin alle.
Verkkosivut

10. De Gamlas Hem

Oulu
Historiallinen 17 huoneen boutique-hotelli Oulun keskustan tuntumassa. 1900-luvun alussa talo toimi yksityisenä herrassäädyn vanhustentalona. Huonehintaan sisältyy buffet-aamiainen sekä kello viiden tee.
Verkkosivut

11. Tiittalan Kartano

Sulkava
Vuonna 1836 rakennettu empirekartano tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Kesäaikaan päärakennuksessa toimii vohvelikahvila.
Verkkosivut

12. Hotelli Alma

Seinäjoki
Seinäjoen keskustassa sijaitsevan Alman päärakennus on valmistunut 2000-luvulla, mutta hotellissa on mahdollista majoittua myös 1920-luvulla rakennetussa VR:n höyryvetureiden vesitornissa. Torniin on remontoitu kuusi  saunallista huonetta ja ylimmän kerroksen sviitti.
Verkkosivut

13. Hotelli Krapi

Tuusula
Krapin tilan juuret ulottuvat 1600-luvulle. Tila on ollut saman suvun omistuksessa vuodesta 1911, ensin lypsykarjatilana ja nykyään hotellina. Hotellin lisäksi pihapiirissä on useampia ravintoloita, viinikellari, kokous- ja juhlatiloja sekä kesäteatteri.
Verkkosivut

14. Ahlströmin ruukki

Pori
Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä, ja se on ollut vuodesta 1870 alkaen Ahlströmin omistuksessa. Hotellissa on 29 huonetta kolmessa eri vierastalossa sekä ravintola. Ruukissa järjesteään myös yleisölle avoimia kulttuurikierroksia.
Verkkosivut

15. Vanajanlinna

Hämeenlinna
Vanajanlinnan päälinna valmistui vuonna 1924. Sen suunnitteli Sigurd Frosterus, jonka käsialaa on myös Stockmannin tavaratalo Helsingissä. Hotelli tarjoaa monipuolisia majoitus-, juhla- ja kokouspalveluita.
Verkkosivut

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”15 historiallista hotellia, joissa haluaisin vierailla”

  1. Noista erityisesti Mustion linna ja Imatran valtionhotelli ovat sellaisia, joissa haluaisin yöpyä. Toisaalta haluaisin yöpyä myös Punkaharjun valtionhotellissa. Useimmiten itse en ole kovin kiinnostunut majoituksesta, vaan perussiisti majoitus käy, mutta nuo kolme ovat sellaisia, joissa olisi mukava yöpyä.

    Vastaa
    • Joo, kaikki kolme vaikuttavat kyllä hienoilta! Mulla menee melkeinpä niin päin, että kotimaan matkoilla tietyt kohteet houkuttelevat nimenomaan kiinnostavan hotellin vuoksi 😀

      Vastaa

Jätä kommentti