Missä syödä Malmössä? 5 ruokapaikkaa junamatkailijoille

Kirjoittaja

Malmö on yksi todennäköisistä etapeista, kun matkaa junalla Ruotsin kautta kohti eteläisempää Eurooppaa. Mutta missä syödä, jos matka jatkuu nopealla aikataululla? Nappaa tästä talteen ruokailuvinkit Malmön rautatieaseman lähistölle!

Malmön päärautatieasema ravintoloineen ja kauppoineen on auki aamusta myöhäiseen iltaan.

1. Kiireiselle: nappaa eväät rautatieasemalta

Jos vaihtoaika jää vähäiseksi, ei hätää! Malmön päärautatieasemalla toimii laaja kattaus pikaruokapaikkoja, kahviloita ja kauppoja. Moni toimija onkin suomalaisille ennestään tuttu: nopeaa välipalaa voi hakea niin Subwaysta, Burger Kingistä kuin Espresso Housesta. Tanskan läheisyydessä kun ollaan, asemalta löytyy myös ruokaisia smørrebrødeja ja Pölsemannen-hotdogeja. 

Osoite: Malmö Centralstation, Skeppsbron 1, 211 20 Malmö
Lista Malmön päärautatieaseman ravintoloista

Hampurilaisten lisäksi Maxin valikoimissa on pikaruokapaikan mittarilla yllättävän hyviä salaatteja.

2. Pikaruokaa sekaanille ja vegaanille: Max Burger

Jos aikaa jää pienelle jaloittelulle, kävele noin kuusi minuuttia Stortorgetille. Hienojen vanhojen rakennusten lisäksi löydät ruotsalaisten suosikin, Max Burgerin. Hampurilaisketju tarjoaa perinteisiä tuotteita pohjoismaiseen makuun sovitettuna ja panostaen ruotsalaisiin raaka-aineisiin. Suomalaisiin silmiin pistää hyvä kasvis- ja vegaaniversioiden valikoima sekä houkuttelevat jälkiruoat.

Osoite: MAX Burgers, Stortorget 25, 211 34 Malmö
Max Burger -menu

Malmön ydinkeskustan terasseilla ruokailee mielellään: samalla saa ihastella kaunista, vanhaa arkkitehtuuria.

3. Periruotsalaista: lihapullia Spooneryssa

Malmölainen Spoonery-ravintolaketju ammentaa inspiraatiota ranskalaisesta bistro-meiningistä. Asemalta kävelet noin kuudessa minuutissa Gamla Västerin toimipisteeseen, jonka listalta löytyy periruotsalainen lihapulla-annos puolukoineen. Viehättävä tunnelma yhdistyy kohtuullisiin hintoihin: ruoka-annokset maksavat noin 1013 euroa. Lihapullat saa myös edullisessa lasten koossa!

Osoite: Spoonery, Västergatan 11, 211 21 Malmö, Ruotsi
Ravintolan menu

Kahvilan pienestä koosta huolimatta ruokalistalla on laaja valikoima suolaisia ja makeita annoksia.

4. Kahvihetkeä kaipaavalle: Bagericaféet

Mitäpä olisi pysähdys Ruotsissa ilman fikaa, perinteistä kahvihetkeä makeiden herkkujen kera? Hieman yli kymmenen minuutin päässä juna-asemalta, Gustav Adolfin torin laidalta, löytyy trendikäs Bagericaféet.

Pienen kahvilan tiskiltä löytyvät perinteiset ruotsalaisherkut, mutta suurempaan nälkään tarjoavat helpotusta listalta tilattavat bagelit ja salaatit. Tarjolla on myös someen sopivia muotiannoksia, kuten kulhoruokia ja amerikkalaisia pannukakkuja.

Osoite: Bagericaféet, Gustav Adolfs torg 43, 211 39 Malmö
Kahvilan menu

Chicken katsu curry lämmitti ihanasti ennen Berliinin yöjunaan hyppäämistä.

5. Jotain ihan muuta: japanilaisia makuja Misossa

Gustav Adolfin torin ympärille on muotoutunut ravintolakeskittymä, josta löytyy makuja jokaiselle. Yksi testaamisen arvoinen paikka on japanilainen ravintola Miso, jonka listalta löytyy laadukasta sushia, salaatteja ja lämpimiä annoksia. Kesällä ravintolan edustalla on viihtyisä ja suuri terassi, jolle mahtuu ruokailemaan ilman ennakkovarauksia.

Osoite: Miso Malmö, Gustav Adolfs torg 45, 211 39 Malmö
Ravintolan menu

Kuvat: Amanda Peltomaa

Jaa postaus:

Jätä kommentti